Omenaserbetti
Juhla-ateria on yleensä melko täyttävä, joten jälkiruuaksi sopii hyvin pieni annos kylmää serbettiä.Tässä se on tehty omenasoseesta ja -mehusta.Omenaserbetti
noin 10 annosta
Ainekset
- 1 liivatelehti
- 5 dl omenatäysmehua
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl kevyesti sokeroitua omenasosetta
- 3 (250 g) omenaa
- 2 dl kuohukermaa
Maustesiirappi
- 3 dl omenatäysmehua
- 1/2 dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- 1 tähtianis
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Laita liivatelehti kylmään veteen. Kuumenna omenamehua ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää kuivaksi puristettu liivatelehti ja sekoita kunnes se liukenee mehuun.
Nosta kattila liedeltä. Lisää omenasose. Kuori ja raasta hienoksi omenat. Lisää raaste ja anna seoksen jäähtyä hetki.
Kaada reilun kokoiseen kannelliseen, pakastuksen kestävään kulhoon. Pakasta pari kolme tuntia.
Vaahdota kerma. Vatkaa omenaseosta sähkövatkaimella. Nostele kermavaahto lusikalla seokseen. Pakasta pari tuntia. Vatkaa seosta. Pakasta, kunnes seos jäätynyt.
Jos serbetti on jäätynyt kovaksi, niin ota se temperoitumaan etukäteen jääkaappiin. Ota siitä lastuja tukevalla lusikalla tai jäätelökauhalla. Tarjoa lämpimän maustesiirapin kanssa.
Maustesiirappi
Laita mehu, sokeri sekä kanelitangot ja tähtianis kattilaan. Keitä vähintään 20 minuuttia, jotta seos muuttuu siirappimaiseksi. Mausta sitruunamehulla. Poista kokonaiset mausteet.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

