Täytetyt suippopaprikat valmistuvat grillissä – pekonista rapean suolainen kuori
Grillaaminen on ruoanlaittoa leppoisimmillaan.
Jos tykkäät grillatuista pekoniherkkusienistä, ihastut varmasti näihin maukkaisiin paprikoihin. Kuva: Carolina HusuMaukas ruoka on makuasia. Niin myös grilliruoka. Sen valmistamiseen ja onnistumiseen löytyy roppakaupalla vinkkejä ja neuvoja, mutta varsin vähän mitään ehdottomia sääntöjä. Tämä pätee myös grillattavien tuotteiden maustamiseen.
Täytetyt suippopaprikat
4 annosta
- Ainekset
- 4 (400 g) suippopaprikaa
- Täyte
- 200 g tuorejuustoa (maustamaton)
- 1 dl kivettömiä oliiveja
- 3 kevätsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl kuivattuja suppilovahveroita murskattuna
- 3 rkl timjamia ja/tai basilikaa silputtuna
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Lisäksi
- 1 pkt (170 g) pekonia
Valmistusohje
Tee ensin täyte. Notkista tuorejuusto kulhossa. Silppua oliivit ja sipulit. Lisää ne kulhoon. Sekoita joukkoon kuivattu sienimurska, yrttisilppu, hunaja, suola ja pippuri. Jätä maustumaan vartiksi. Tarkista maku.
Huuhtele paprikat, leikkaa kannat pois mutta säästä ne. Poista halutessasi paprikoiden siemenet esimerkiksi pikkulusikalla.
Lusikoi tai pursota täyte paprikoiden sisään. Kiedo pari pekoniviipaletta jokaisen paprikan ympärille. Kiinnitä irti leikatut kannat cocktailtikuilla ”korkeiksi” paprikoiden suuaukkoihin.
Grillaa paprikoita noin 5 minuuttia käännellen, kunnes pekoni on paahtunut ruskeaksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
