Piristä arkea värikkäällä broileri-kirsikkatomaattipellillä
Tomaatit tuovat rutkasti makua broileripeltiin.Tomaatti ei esittelyjä kaipaa, sillä se kuuluu suomalaisten suosikkivihanneksiin. Se antaa makutukensa monille raaka-aineille, mausteille ja yrteille. Maistele ja kokkaa perustomaatin lisäksi muitakin lajikkeita, kuten terttu-, luumu-, kirsikka-, helmi- ja pihvitomaatteja.
Tomaatti taipuu niin salaatteihin, keittoihin, patoihin kuin kastikkeisiin. Se sujahtaa sujuvasti niin tacojen kuin ruokaisten piirakoiden täytteeksi.
Värikäs broileri-kirsikkatomaattipelti
4 annosta
- Ainekset
- 1 pkt (noin 500 g) broilerin paistileikkeitä (nahaton ja maustamaton)
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 3 rkl pestokastiketta
- 1 rkl pinjansiemeniä
- 2 rs (à 250 g) erivärisiä kirsikkatomaatteja
- 2 punasipulia
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl punaviiniviinietikkaa
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa tai 1 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja leikkaa lihat puoliksi. Ripottele paloille kevyesti suolaa ja pippuria. Sivele pintaan pestoa ja ripottele päälle pinjansiemenet.
Huuhtele tomaatit ja pistele niiden kuoriin pienet reiät vaikkapa keittiöveitsen terällä. Kumoa tomaatit leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi lohkoiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja lisää pellille.
Lorauta öljy ja etikka kasvisten päälle. Lisää silputtu basilika, suola ja pippuri. Möyhi ainekset sekaisin.
Nostele paistileikkeet pellille kasvisten väliin. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia, kunnes paistileikkeet ovat kypsiä.
Tarjoa halutessasi lisänä keitettyä pastaa, riisiä tai ruokakauraa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

