Herkullisen vaahtoavaa kahvia: Näin syntyy trendikäs dalgona-kahvi kotikeittiössä
Somesuosikiksi nousseen dalgona-kahvin kuohkea pintakerros syntyy vaahdottamalla pikakahvia ja sokeria. Se sekoitetaan kylmään maitoon ennen tarjoilua.
Dalgona-kahvi sai alkunsa Koreassa vuonna 2020, jolloin se levisi sosiaalisessa mediassa maailmanlaajuiseksi trendiksi. Kuva: Jarno MelaJuoman juju on maidon pinnalle tehtävä paksu, kuohkea ja makea kahvikerros. Se tehdään vaahdottamalla pikakahvijauhetta, sokeria ja kiehuvan kuumaa vettä. Juoma sekoitetaan ennen nauttimista, ja se juodaan tavallisesti kylmänä.
Dalgona-kahvi
2 annosta
- Ainekset
- 2 rkl pikakahvijauhetta
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
- 4 dl maitoa tai kasvimaitoa
- jääpaloja
Valmistusohje
Mittaa korkeaan kapeaan kulhoon murukahvi, sokeri ja kuuma vesi. Sekoita sen verran, että kahvi ja sokeri liukenevat veteen.
Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes saat kuohkean ja jämäkän vaahdon (2–3 minuuttia).
Pane pari kolme jääpalaa kahteen lasiin ja kaada päälle kylmää maitoa.
Lusikoi kahvivaahto maidon päälle. Ripottele päälle pikakahvijauhetta.
Sekoita juoma hyvin ja nauti heti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
