Granola eli kotimysli
Kotitekoisessa granolassa kaurahiutaleet, kauraleseet ja rouhittu pellava saavat siirappisen lisän. Kuivatut karpalot tuovat väriä ja makeutta granolaan.Granola eli kotimysli
noin 9 dl
Ainekset
- 6 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kauraleseitä
- 3 rkl kookoslastuja (luomu)
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1/2 dl siirappia
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 1 dl paahdettua, rouhittua pellavaa
Valmistusohje
Mittaa kulhoon hiutaleet, leseet, rypsiöljy sekä siirappi. Sekoita hyvin ja levitä leinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paahda 150 asteessa noin puoli tuntia. Sekoita lastalla muutaman kerran paahtamisen aikana.
Lisää jäätyneeseen seokseen paahdettu pellavarouhe sekä kuivatut karpalot. Pilko karpaloita pienemmiksi, jos ne ovat reilun kokoisia.
Sekoita granolaa esimerkiksi maustamattomaan jugurttiin, piimään, rahkaan, maitoon ja nauti välipalaksi.
Vinkki
Jos käytät rypsiöljyn tilalla pellavansiemenöljyä, niin lisää se jäähtyneeseen granolaan. Pellavansiemenöljyä käytetään kuumentamatta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

