
Söin täällä: Jos et halua lentää Pariisiin, brasserie-tunnelman voi tavoittaa Helsingissäkin
Listalla on lihaa koti- ja kaukomailta, ja jopa Malmin pelloilta.
Mehevä entrecote-pihvi tarjotaan sakean kastikkeen, salaatin ja ranskanperunoiden kanssa. Kuva: Eija MansikkamäkiEllei huvita lennellä Pariisiin, brasserie-tunnelmaa saa Helsingissäkin. Yksi kaupungin klassikoista on Kansallisoopperaa vastapäätä sijaitseva Carelia, jonka paikalla oli vuodet 1929–1996 apteekki Carelia ja vieressä pitkään myös Lyon.
Pitkä baaritiski, ruutulattia, tummaa puuta ja hillittyä taustamusiikkia – entä se tärkein? Käynnistäni on aikaa, mutta muistan hyvin.
Iloinen tarjoilijatar – maitotilan tyttö – toi pöytään ihanaa hapanjuuritattarileipää, Hokkaidon kampasimpukan ja klassikon: entrecoten eli välikyljyksen. Kotimaista nautaa on kypsytetty viikkoja, paistettu meheväksi ja tarjottiin bearnaise-kastikkeen ja suuren ranskanperunakeon kera. Omenapiiras Tarte Tatin tekikin tiukkaa.
Tarte Tatin on perinteinen ranskalainen karamellisoitu omenapiiras ja keikauskakku, jolle olisi kannattanut jättää enemmän tilaa. Kuva: Eija MansikkamäkiListalla on myös muun muassa raakaa tartar-pihviä, kotimaista lypsykarjanrintaa, uruguaylaista sonnia ja Malmin Green City Farm -oppimispellon kasviksia.
Lounasta saa vain perjantaisin, joten moni syönee muiden rahoilla tai juhlan vuoksi omillaan. Simpukka, pihvi, piiras ja lasi viiniä maksavat 70 euroa. Halvempaa silti kuin reissu Pariisiin.
Ravintola Carelia, Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




