Lily-lehden blogi: On itsekästä vaihtaa peruna bataatteihin ja kvinoaan
"Lompakon lisäksi vaihdoksesta kärsii myös luonto."Uuden perunan sesonki lähestyy. Muotiassistentti Mia Frilander muistutti blogissaan Lily-lehdessä helmikuussa, että peruna on yksi ilmastoystävällisimmistä ruuista, joita Suomessa voi syödä.
"Perunan hiilijalanjälki on todella pieni. Se on yksi harvoista kasveista, joka kasvaa Pohjolan perukoilla ilman ylimääräisiä ponnisteluja ja kasvihuonelämpöä. Ei tarvitse kuin poimia mukula kassahihnalle ja nakata se kotona kattilaan", Frilander huomauttaa.
Perunan syönti on Frilanderin mukaan vähentynyt, koska terveysintoilijat ovat tahrineet sen maineen: "Viatonta mukulaa haukutaan hiilihydraattipommiksi, eivätkä syömisiään tarkkailevat ikilaihduttajat koske siihen edes haarukan kärjellä."
Perunan hiilihydraatit imeytyvät kehoon kuitenkin hitaammin, jos niiden mukana syö rasvaa ja täysjyväviljaa.
"Peruna ei ole epäterveellinen hiilihydraattipommi, ellet syö ateriallasi vain perunaa. Aika harva syö", Frilander huomauttaa.
Hän kirjoittaa myös, että on yksinkertaisesti itsekästä olla syömättä perunaa.
"Hyväosaisena, omaa napaani kirjaimellisesti tuijottavana terveysintoilijana kiersin ennen kaupan perunahyllyn kaukaa ja ladoin ostoskoriini monta kertaa kalliimpaa kvinoaa ja bataattia. Tästä kärsi lompakkoni lisäksi myös luonto", Frilander lataa.
"Emme voi jatkaa ruokanirsoilua kuin hemmotellut kakarat. Maapallon vuoksi, let’s make peruna great again!"
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

