Kasmirin lempiruoka on euron juustohampurilainen
Keikkamuusikko on koulutukseltaan kokki, mutta kotinsa keittiötä hän käyttää harvoin.Muusikko Kasmir eli Thomas Antero Kirjonen, 30, on koulutukseltaan kokki mutta syö silti usein pikaruokaa.
"Sepä siinä onkin, että kun on yli kymmenen vuotta tehnyt kokin töitä ja ryhtyy laittamaan ruokaa, se menee helposti hifistelyksi."
Myös keikat pakottavat syömään muualla kuin kotona. Viime vuonna muusikolle kertyi 150 keikkapäivää ympäri Suomen.
"Kun palaa keikoilta myöhään illalla, ruoanlaittoon ei oikein muka ole aikaa ja väsyneenä tulee fuskattua."
Kun kavereita tulee kylään, muusikon keittiössä kuumenee muutakin kuin mikro. Kasmir kokkaa esimerkiksi japanilaista ramenia alusta alkaen ja hauduttaa kasvisliemenkin oikeaoppisesti.
"Puhtaasti" syöminen tarkoittaa Kasmirille luomua ja esimeriksi Himalajan vuorisuolan käyttämistä.
"Kotimaisuus kiinnostaa kyllä, mutta on harmillista, että luomu on niin kallista. Esimerkiksi Berliinissä tarjontaa on paljon ja hinnat halvempia, mutta tietysti ihmisiäkin on siellä enemmän," pääkaupunkiseudulla koko ikänsä asunut mies toteaa.
Kasmir kertoo, että lama-ajan lapsena hänelle tulivat einesruoat jo varhain tutuksi. Eines maistuu edelleen, sillä lempiruoakseen mies nostaa euron juustohampurilaiset.
"Harmi, että niitä ei voi syödä koko ajan."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

