Vegaaninen pannukakku onnistuu helposti ilman munia
Vegaanin pannariin ei käytetä munia, joten se on rakenteeltaan tiiviimpi kuin munallinen versio.Kauramaidon lisäksi vegaaniseen taikinaan lisätään kaurahiutaleita sekä kaurapohjaista vaniljagurttia. Lisäkkeeksi marjojen ja hillon lisäksi sopii esimerkiksi vaniljagurtti.
Vegaanin pannari
uunipannullinen
- Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 8 dl kauramaitoa
- 50 g maidotonta margariinia
- 1 dl vaniljagurttia
- Uunipannulle
- 50 g maidotonta margariinia
- Tarjoiluun
- marjoja ja hilloa
- vaniljagurttia
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kauramaito, vaniljagurtti sekä sulatettu margariini. Anna turvota puolisen tuntia.
Sulata margariini uunipannulla ja anna ruskistua vähän.
Kaada taikina pannulle. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Nosta pelti ylemmälle tasolla ja paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes pinta saanut väriä. Tarjoa hillon, marjojen ja vaniljagurtin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

