Grilliahvenet saavat loppusilauksen herkullisesta maustevoista
Tässä ohjeessa ahvenet grillataan suomustettuina, mutta yhtä hyvin voit grillata kalan suomuineen. Tällöin suomut ja nahka poistetaan kypsästä kalasta ennen syöntiä, kun taas suomustetun kalan herkullinen nahka kannattaa ehdottomasti syödä.
Kalan grillauksessa maltti ja huolellisuus on valttia. Pintaan sivelty maustevoi sisältää paljon kesäsipulia. Kuva: Jarno MelaGrilliahvenet ja maustevoi
- 4 annosta
- Ainekset
- 6 isoa ahventa
- 3 l vettä
- 2 ¼ dl karkeaa merisuolaa
- Maustevoi
- 50 g voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 kesäsipulin varret
- 1 valkosipulinkynsi (pieni)
- ½ dl kapriksia
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunanmehua
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Suomusta ja perkaa ahvenet. Kiehauta vesi ja liuota siihen suola. Anna jäähtyä.
Nosta kalat jäähtyneeseen suolaveteen suolautumaan noin 30 minuutiksi.
Kalojen suolautuessa valmista maustevoi mittaamalla kaikki aineet kulhoon. Hienonna tasaiseksi sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa voin myös tehosekoittimessa.
Valuta ja kuivaa kalat. Voitele pinnat öljyllä. Grillaa grillin parilapuolella, kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä. Jos kalat ovat vielä sisältä raakoja, nosta ne grillin epäsuoralle lämmölle kypsymään loppuun. Kalat ovat kypsiä, kun selkäevä lähtee irti kevyesti vetämällä.
Levitä maustevoita kuumille ahvenille molemmin puolin. Anna heti vetäytyä folion alla.
Tarjoa heti.
Vinkki: Kalojen tarkka grillausaika riippuu grillistä ja sen kuumuudesta. Nyrkkisääntönä kaloja grillatessa on, että grilli olisi noin keskilämpöinen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


