Salamapullat
Pikapullaa voi leipoa leivinjauheella kohottaen. Leivinjauhepullat vanhenevat nopeasti, joten niillä on syytä herkutella paistamispäivänä. Nämä salamapullat saavat mehevyytensä appelsiinirahkasta.
Salamapullat syntyvät nopeasti leivinjauheella. Erilaiset maustetut rahkat ovat hyviä täytteitä. Kuva: Jaana KankaanpääSalamapullat
14 kpl
Ainekset
- 2 munaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 5 rkl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
Pinnalle
- 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
Voiteluun
- 1 muna
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahtoon rahka. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon lopuksi rasvaseos. Älä vaivaa taikinaa, pelkkä sekoitus riittää.
Pyöritä taikinasta pullia. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Painele pulliin jauhotetuin sormin syvennys. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi rahka syvennyksiin.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa kypsiksi, noin 15 minuuttia. Pullat ovat parhaimmillaan samana päivänä. Pakasta ylimääräiset.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
