Jäikö kahvia yli? Näin valmistat siitä samettista kiisseliä
Älä kaada yli jäänyttä kahvia lavuaariin, vaan valmista siitä ihana jälkiruoka.Samettinen kahvikiisseli valmistuu ylijääneestä kahvista helposti.
Mausteinen kahvikiisseli
4 annosta
- Ainekset
- 2½ dl kylmää kahvijuomaa
- 1 prk (2 dl) kevytkermaa
- noin ¾ dl fariinisokeria
- 3 rkl maissitärkkelystä
- ripaus kanelia ja kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Päälle
- sokeria
- Koristeluun
- 4 rkl kermavaahtoa
- 4 tl rouhittua suklaata
Valmistusohje
Mittaa paksupohjaiseen pinnoitettuun kattilaan kahvi, kerma, fariinisokeri, maissitärkkelys, kaneli ja kardemumma.
Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
Kaada kiisseli annoslaseihin tai jälkiruokamaljaan. Ripottele kiisselin päälle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä ja nosta sen jälkeen peitettynä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Koristele kahvikiisseli juuri kermavaahdolla ja suklaarouheella.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

