Mehevä ja maukas lammaskaali valmistuu supernopeasti painekattilalla
Lammaskaali on parhaimmillaan, kun se maistuu aavistuksen makealta ja sinappiselta.
Lammaskaalin ihana maku syntyy kaalin, lampaan, sinappijauheen ja sokerin liitosta. Kuva: Sanne KatainenParhaat kaaliruoat syntyvät nuoresta syyskaalista, mutta talvikaali käy myös mainiosti. Lampaanlihaksi voit valita luutonta tai luullista lihaa.
Lammaskaali painekattilassa
Noin 6 annosta
- Ainekset
- noin 800 g lampaanlihaa, esim. lapaa
- 1200 g keräkaalia
- 20 g voita
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 8 valkopippuria
- 8 maustepippuria
- 1 ½ tl sinappijauhetta
- 1 rkl sokeria
- 2 dl vettä
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
Paloittele liha tarvittaessa muutamaan osaan. Suikaloi kaali ohueksi.
Mittaa painekattilan pohjalle voi ja öljy. Nostele päälle kaalisuikaleet ja lihat kerroksittain. Lisää kattilaan mausteet. Sulje kansi ja kypsennä korkealla paineella noin 30 minuuttia.
Anna paineen laskea, se vie kattilasta riippuen 15–30 minuuttia.
Avaa kansi, tarkista kypsyys ja kypsennä tarvittaessa lisää. Jos kaali on nuorta ja siitä on irronnut paljon nestettä, niin voit haihduttaa sitä keittämällä jonkin aikaa ilman kantta.
Tarvittaessa poista lihoista luut ja paloittele lihat suupaloiksi ennen tarjoamista. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki: Halutessasi voit ruskistaa lihat ennen keittämistä. Ruskistuspinta tuo ruokaan herkullista makua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
