Fariinisokeri pehmenee helpolla niksillä – Tiesitkö nämä asiat sokerista?
Avatussa paketissa kovettunut fariinisokeri on mahdollista pehmentää takaisin käyttökuntoon.Fariinisokeri muuttuu helposti kuivakaapissa niin kovaksi, että siitä ei saa murentakaan irti.
Lähtökohtaisesti avattu fariinisokeripussi kannattaa säilyttää tiiviissä muovi- tai lasiastiassa, mutta jos vahinko on jo päässyt tapahtumaan, on sokeri vielä pelastettavissa.
Kovettunut sokeri pehmenee, kun kaadat 0,5–1 teelusikallisen vettä puolta sokerikiloa kohden ja suljet pussin huolellisesti. Sokerin pitäisi pehmentyä parissa päivässä.
Hämmennystä saattaa aiheuttaa myös sokeripalapakkaus. Vaikka laatikko vasta avattaisiin, näyttää se usein vajaalta.
Pakkaus täytetään tehtaalla sokeripaloilla, jotka kuljetuksessa liikkuvat tiiviimmin toistensa lomaan. Kun palaset asettuvat lomittain, jää pakkaukseen ylimääräistä tilaa. Pakettiin merkitty paino vastaa sokerin todellista määrää.
Palasokeri liittyy muuten myös raesokerin valmistamiseen, sillä esimerkiksi pullien päälle ripoteltavat rakeet on valmistettu sokeripaloja murskaamalla.
Lähde: Dansukker
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

