Peruna-juustopalat
Jäikö aterialta tähteeksi perunasosetta? Käytä se ihanan pehmeisiin peruna-juustopaloihin, jotka maistuvat vaikka iltapalana.Peruna-juustopalat
pellillinen, 20 palaa
Ainekset
- 5 dl vettä tai maitoa
- 1 pala (50 g) hiivaa
- 3 dl perunasosetta
- 1—2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 ½ tl suolaa
- 6 dl hiivaleipäjauhoja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl pehmeää tai sulatettua voita
Päälle
- 2 dl juustoraastetta
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää perunasose ja sekoita huolellisesti. Lisää hunaja ja suola.
Vatkaa hiivaleipäjauhot joukkoon. Alusta taikina kimmoisaksi vehnäjauhoilla ja lisää mukaan loppuvaiheessa voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa ja peitettynä puolisen tuntia.
Leivo nujerretusta taikinasta tanko. Jaa se 20 palaan, ja pyöritä ne sämpylöiksi. Lado ne leivinpaperin päälle pellille melko lähekkäin ja anna kohota vielä puolisen tuntia.
Ripottele leivonnaisen pinnalle juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

