Klassiset muna-riisipasteijat ‒ täytteessä maukasta ruokakauraa
Muna-riisipasteijat ovat maistuva välipala tai vaikka retkieväs.
Lehtevät muna-riisipasteijat maistuvat niin aamiaisella, välipalana kuin iltateellä. Kuva: Sanne KatainenTässä reseptissä riisinä toimii ruokakaura.
Muna-riisipasteijat
12 kpl
- Ainekset
- 1 pkt (500 g) lehtitaikinalevyjä (pakaste)
- Täyte
- 1 dl ruokakauraa (= 3 dl kypsää)
- 3 kananmunaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
- 100 g maustettua tuorejuustoa (ruohosipuli)
- 1 tl suolaa
- 1 tl yrttimausteseosta
- Voiteluun
- 1 kananmuna
- Pinnalle
- seesamin- tai unikonsiemeniä
Valmistusohje
Levitä taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle työtasolle.
Keitä ruokakaura pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja anna jäähtyä.
Keitä munat koviksi, 8–9 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja hienonna munat.
Kuori ja silppua sipulit. Ruskista ne rasvassa paistinpannulla.
Sekoita keskenään kypsä ruokakaura, munat, sipulit, juustot ja mausteet.
Kauli levyjä vähän ohuemmiksi ja leikkaa ne puoliksi. Jaa noin ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille, taita levyt kolmioiksi tai suorakaiteen muotoisiksi ja painele reunat hyvin kiinni haarukalla. Nostele pasteijat leivinpaperin päälle uunipellille.
Tee pasteijoiden pintaan koristeviillot tai pistele reikiä haarukalla. Voitele pasteijat munalla, ripottele pintaan siemeniä ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
