Syyscaponata
Syyscaponata eli sisilialainen kasvismuhennos valmistuu joko uunipellillä paahtuen tai kasarissa keittämällä. Värikäs muhennos sopii ruuaksi joko sellaisenaan tai lihan tai kalan lisukkeeksi.
Mikä onkaan parempaa lisäkettä kuin monien kasvisten sekoitus. Valmista caponata eli sisilialainen kasvismuhennos joko pannulla tai uunissa. Kuva: Sanne KatainenSyyscaponata
6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 2 paprikaa
- 2—3 lehtisellerin vartta
- 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl basilikaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl vihreitä oliiveja
- 1 dl persiljaa
Valmistusohje
Kuori ja lohko sipulit. Huuhdo ja leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja lehtiselleri paloiksi.
Sekoita kulhossa kasvisten joukkoon öljy, hunaja ja mausteet. Levitä ainekset uunipannulle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Lisää mukaan oliivit ja persiljasilppu. Tarjoa karitsapullien kanssa.
Vinkki! Jos teet ruuan liedellä: Kuullota sipuleita oliiviöljyssä paistokasarissa. Lisää kasvispalat. Sekoittele hetki ja kaada joukkoon 2–3 dl kasvislientä ja lisää mausteet. Anna hautua kannen alla 15–20 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
