Sämpyläkranssi on täydellistä sormiruokaa ‒ dippaa sulaan juustoon
Sämpyläkranssi on helppo jakaa ruokailijoiden kesken.
Kuuma juusto ja tuoreet sämpylät ovat juhlavan, mutta rennon menun maukas aloitus. Kuva: Sanne KatainenSämpyläkranssi on täydellinen alkupala tai brunssiruoka. Jokainen ruokailija saa dipata sämpyläänsä sulaan camembertjuustoon.
Jos sämpylän kastaminen yhteiseen juustoon ei tunnu hyvältä, niin juustoa voi ottaa lusikalla omalle lautaselle tai levittää sämpylälle veitsellä.
Pähkinäiset sämpylät ja timjamilla sekä hunajalla viimeistelty sula juusto vievät kielen mennessään.
Sämpyläkranssi ja lämmin camembert
6 annosta
- Ainekset
- 2 ½ dl vettä
- ½ pkt (à 50 g) tuorehiivaa
- 2 dl pähkinäsekoitusta
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl öljyä
- noin 6 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 1 kiekko (250 g) camembert-juustoa (esim. Le Rustique)
- ½ tl timjamia
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
Murenna kädenlämpöiseen veteen hiiva. Hienonna pähkinät veitsellä karkeaksi muruksi. Lisää nesteeseen suola, sokeri, öljy ja pähkinärouhe. Alusta taikinaan jauhoja sen verran, että saat käsistä ja kulhon reunoista irtoavan taikinan. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia. Siirrä taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 20 palaan.
Ota juusto pakkauksestaan ja poista paperi. Pane juusto takaisin puuastiaansa ilman kantta. Nosta juusto leivinpaperin päälle pellille.
Pyöritä taikinapalat sämpylöiksi ja aseta ne juustoastian ympärille kukan muotoon. Peitä liinalla ja anna sämpylöiden kohota noin 30 minuuttia.
Ripottele juuston päälle timjamia. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kypsiä ja juusto sulanut. Viimeistele juusto hunajalla.
Vinkki: Tarjoa sämpyläkranssi pien uunista ottamisen jälkeen, ettei juusto ehdi jäähtymään.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
