Tämä salaatti tuo väriä pöytään: Sopiva määrä makeutta yhdistyy raikkaaseen kastikkeeseen
Värikäs granaattiomenasalaatti sopii hyvin esimerkiksi lounaalle.Punaiset siemenet voi irrottaa salaattiin kokonaisesta hedelmästä. Mehukas hedelmä pirskahtelee värikästä mehua ympäriinsä, joten ympäristö kannattaa suojata. Vaivattomampi keino on ostaa pakastealtaasta pussillinen pakastettuja siemeniä.
Granaattiomenasalaatti
6 annosta
- Ainekset
- 2 ruukkua salaattia
- ½ hunaja- tai cantaloupemelonia
- 1 ruukku basilikaa
- 1 avokado
- 1 dl granaattiomenan siemeniä (pakaste)
- Kastike
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- ½ rkl sokeria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Revi huuhdotut ja kuivatut salaatinlehdet tarjoiluvadille. Lisää basilikanlehdet.
Kuori ja kuutioi meloni. Halkaise avokado ja poista kivi. Lohko hedelmäliha. Lisää salaatin joukkoon avokado ja meloni.
Ravista kastikkeen ainekset tasaiseksi seokseksi. Ripota noin ruokalusikallinen kastiketta salaatin päälle. Laita loppu kastike tarjolle pieneen kannuun tai salaattipulloon.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

