Merimetso päätyy nyhdettynä pitsaan Ahvenanmaalla
Ravintola saa lintunsa suoraan metsästäjiltä.
Ahvenanmaalainen nyhtömerimetso saa muhia päivän ajan marinadissa ennen pitsan päälle päätymistä. Kuva: LEHTIKUVA / Stefan ÖhbergAhvenanmaalla Maarianhaminassa on ravintola, joka on saanut viime aikoina paljon huomiota. Pitsoista tunnetun Pub Niskan ruokalistalta löytyy nimittäin nyhtömerimetsopitsaa.
Pub Niskan toimitusjohtajan Thomas Strandvikin mukaan ravintola saa lintunsa suoraan metsästäjiltä. Merimetson rintapaloja kypsennetään hiljalleen kaksi tuntia, jonka jälkeen liha revitään säikeiksi. Toimitusjohtajan mukaan merimetson liha ei ole niin kuivaa kuin vesilintujen liha yleensä, koska sitä uitetaan päivän ajan marinadissa. Pitkä kypsytysaika takaa mehevyyden.
Merimetsoa saa pyytää Suomessa vain poikkeusluvalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
