Itämainen lohikeitto
Tutusta lohikeitosta kiehuu ihanan itämainen, kun siihen lisää aasialaisia mausteita: chiliä, inkivääriä, limeä, korianteria.Itämainen lohikeitto
4 hengelle
Ainekset
- 500 g lohta
- 8 perunaa
- 1 iso sipuli
- neljä porkkanaa
- tilkka öljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- pari chiliä
- iso pala inkivääriä
- suolaa
- 1 limen mehu
- (mausteita oman maun mukaan)
- 1 prk ruokakermaa tai kuohukermaa
- vettä
- ½ ruukku korianteria
Kuori ja viipaloi porkkanat sekä pilko sipuli. Kuumenna niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää joukkoon mausteet, silputtu valkosipuli ja chili sekä inkivääriraaste. Anna maustua hetki.
Lisää ruokakerma, vettä sekä perunat kuorittuina ja lohkottuina. Anna kiehua hiljalleen 15–20 minuuttia, tarkista perunoiden kypsyys. Lisää lopuksi paloiteltu lohi, limemehu ja korianteri, anna kiehahtaa 5 minuuttia, että lohi kypsyy, muttei hajoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

