Jäikö kekkereistä rapuja yli? Pyöräytä ylijäämästä herkullinen rapuleipä!
Rapuleipä on nopea ja helppo valmistaa.
Jos juhlista jäi jokunenkin rapu yli, siirrä ne kylmään ja loihdi niistä seuraavan päivän lounasleivät. Kuva: Sanne KatainenRapuleivät
- noin 6 annosta
- Ainekset
- 400 g ravunpyrstöjä (pakaste tai suolaliemeen säilöttyjä)
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kevätsipulia silputtuna
- ½ dl makeaa sipulia silputtuna
- ½ dl tuoretta tilliä silputtuna
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- Lisäksi
- 6 viipaletta vaaleaa paahtoleipää tai saaristolaislimppua
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- tillitupsuja ja/tai kevätsipulisilppua
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
Jos käytät pakasterapuja, sulata niitä jääkaapissa vuorokauden ajan. Irrota pyrstö- ja saksilihat. Taputtele kosteus huolellisesti talouspaperiin. Jos ravut ovat isoja, voit halutessasi hienontaa niitä vähän.
Sekoita kulhossa keskenään ranskankerma, majoneesi, sipulit, tilli ja sitruunankuoriraaste. Mausta pippurirouheella ja suolalla. Yhdistä ravut ja kastike. Tarkista maku.
Paahda leivät ja nosta ne tarjoiluvadille. Jaa rapuseos leiville. Koristele kananmunaviipaleilla, tillillä, kevätsipulilla ja sitruunalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


