Kotimaiseen proteiiniin perustuvista kasvisruuista ilmestyi reseptivihko
Pohjois-Karjalan ProAgria ja Brahea-keskus ovat koonneet vastuullisia kotimaisia proteiininlähteitä.Vastuullista proteiinia pöytään -niminen reseptivihko sisältää 55 ruokaohjetta kasvisruuan ystäville.
Valkuaisaineiden lähteinä ohjeissa on pääasiassa härkäpapua, kvinoaa ja spelttiä. Myös hampun siemenet ja lupiinijauho löytyvät reseptiikasta.
Osa ohjeista on myös vegaanista ruokavaliota noudattaville.
Annoskokoja muokkaamalla reseptit soveltuvat myös ammattikeittiöön.
Reseptivihko on syntynyt osana Vastuullista proteiinia pöytään –hanketta Pohjois-Karjalan ProAgrian ja Turun yliopiston Brahea-keskuksen yhteistyönä.
Vihko löytyy sähköisesti Brahea-keskuksen verkkosivulta ja sitä on myynnissä ainakin Turussa ruokamessuilla lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

