Ruokateema toi ryntäyksen museoon – Sarka-museon virtuaalikierrokset varattiin päivässä loppuun
Lokakuun Opi museossa -viikon virtuaalikierroksilla koululaiset pääsevät aikamatkalle maatalouden ja ruuan historiaan.
Opastetulla virtuaalikierroksella tutustutaan ruuan alkuperään ja ruuantuotannon historiaan: miten ihmiset ovat hankkineet ruokansa entisaikoina ja mitä silloin on syöty? Kuva: Sarka-museoOpi museossa -viikon ilmaiset virtuaalikierrokset ovat menneet kuin kuumille kiville ja kaikki opastusajat varattiin täyteen yhdessä päivässä, kertoo Sarka-maatalousmuseon amanuenssi Riikka Soininen.
Sarka-museossa Loimaalla tutustutaan ruuan alkuperään ja ruokahistoriaan koululaisten museoviikolla 5.–8. lokakuuta.
Virtuaaliopastuksella retkelle pääsee suoraan luokkahuoneesta käsin. Opastuksiin on tulossa oppilaita muun muassa pääkaupunkiseudulta, Turun alueelta ja Etelä-Pohjanmaalta.
Soinisen mukaan myös paikan päälle museoon on varattu jonkun verran aikoja. Niihin on tulossa oppilaita lähialueilta Loimaalta ja Turun seudulta. Paikan päällä kierretään tehtävälapun kanssa Tehtaan tekemää -ruokaa -näyttelyä ja tutustutaan tehdasvalmisteisen ruuan historiaan.
Opi museossa -viikon ohjelma on koululaisryhmille ilmaista.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
