Punajuuripiiras
Kasvispiirakan täytteen voi tehdä monista eri kasviksista yhdistellen sen mukaan, mitä on kulloinkin saatavilla. Kaunis väri ja hieno aromi ovat punajuuren valtteja.Punajuuripiiras
Pohja
- 2 1/2 dl sämpyläjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl oreganoa
- 1/2 tl suolaa
- 75 g voita
- 5 rkl vettä
Täyte
- 400 g (3 kpl) punajuuria
- 300 g (1) kesäkurpitsa
- 100 g (1) sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita tai öljyä
- 1/2 prk yrtti-tomaattimurskaa
- 1 rkl tuoretta oreganoa tai timjamia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 2 rkl mannasuurimoita
- 12 mustaa oliivia
- 1 lohko (1/2 purkkia) salaattijuustoa
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Nypi jauhot, leivinjauhe, mausteet ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina muovipussissa jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuutioi myös kesäkurpitsa. Suikaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista punajuuret öljyssä ja nosta pois pannulta.
Kuullota kesäkurpitsakuutioita ja sipuleita noin 5 minuuttia öljyssä. Lisää pannulle punajuuri ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
Kauli taikinasta pyöreä 35 sentin levy leivinpaperin päällä. Nosta pellille. Ripottele pohjan täyteosaan mannasuurimoita, noin 4 senttiä reunoista. Suurimot vetävät itseensä täytteen kosteutta.
Levitä täyte pohjalle ja rypytä reunaa täytteen päälle. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia uunin alatasolla. Levitä piirakan päälle oliivit ja murennettu salaattijuusto.
Paista vielä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Koristele tuoreilla yrteillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

