”Tässä tuotteessa ei ole tingitty mistään!” – Vuoden Luomutuotteen luoja teki satoja testejä uuttamismenetelmää kehittäessään
Lemmon Luomun Mamman Pizzaöljy voitti Vuoden Luomutuote -kuluttajasarjan ja Valion A+ luomuluonnonjugurtti ammattikeittiösarjan.
Vuoden Luomutuote -kilpailussa arvioitiin tuote-ehdokkaiden kokonaisuutta: kaupallista potentiaalia, pakkausta, käytettävyyttä ja makua. Kuva: Lemmon luomuLemmon Luomun Mamman Pizzaöljy on valmistettu uuttamalla luomuyrttejä luomurypsiöljyyn. Yrittäjä Ville Pulkkinen on kehittänyt uuttamismenetelmän itse ja tehnyt sitä varten satoja testejä.
Pizzaöljy sopii suolaiseen leivontaan, marinadeihin, salaatinkastikkeeksi sekä maustamaan valmiin ruuan, kuten einekset. Tuote valloitti kilpailun tuomariston miellyttävällä maulla ja tuoksulla sekä innovatiivisuudella ja trendikkyydellä.
”Lemmon Luomun Mamman Pizzaöljy on VAU-tuote: pienen valmistajan hyvänmakuinen ja laadukas artesaanituote, jossa ei ole tingitty mistään. Sen voitto on samalla kunnianosoitus kaikille pienille toimijoille”, Luomuliiton toiminnanjohtaja Susann Rännäri suitsuttaa tiedotteessa.
Ammattikeittiösarjan voitti Valio A+ Luomu rasvaton luonnonjogurtti. Raati piti sitä arjen hyvänä perustuotteena ja maustamattomana hyvin luomuhenkisenä. Tuote on pakattu viiden kilon suurtalouspakkaukseen.
Tuomaristo kiitti myös tuotteen raikasta makua ja logistisesti hyvää pakkausta.
Kunniamaininnan saivat Ketokamun kasvissosekeitto ja Birkkalan tilan luomuspelttimallas.
Luomuliitto on järjestänyt Vuoden Luomutuote -kilpailua vuodesta 2009 lähtien. Kilpailun tuomaristossa oli Luomuliiton edustajien lisäksi kaupan ja ammattikeittiöalan asiantuntijoita. Voittajat julkistettiin Luomuelintarvikepäivässä 5.10.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



