Värikäs smoothiekulho on trendikäs brunssiruoka tai välipala
Smoothiekulhon ainesosia voi vaihdella mielensä mukaan.
Sakea smoothie nautitaan kulhosta lusikoiden ja runsaiden ripotteiden kera. Kuva: Helena Saine-LaitinenAamiaisen raikastuksena toimii smoothie bowl, johon voit valita marjat, hedelmät ja ripotteet juuri oman maun mukaisesti.
Puolukkainen smoothiekulho
4 annosta
- Ainekset
- 200 g puolukoita (pakaste)
- 2 kypsää banaania
- 3 dl turkkilaista jugurttia
- ½ dl appelsiinitäysmehua
- 2–3 rkl hunajaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Lisäksi
- 2 dl tuoreita marjoja tai hedelmiä
- noin ½ dl erilaisia pähkinöitä, siemensekoitusta tai mysliä
- (sydämenmuotoisia koristekuvioita)
Valmistusohje
Mittaa kohmeiset puolukat, kuoritut ja paloitellut banaanit, jugurtti, mehu, hunaja ja vaniljasokeri tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi smoothieksi. Voit valmistaa smoothien myös sauvasekoittimella. Seos saa olla melko paksua, jotta ripotteet eivät uppoa. Tarkista maku.
Kaada smoothieta annoskulhoihin. Koristele kulhot marjoilla, pähkinöillä, siemenillä tai myslillä. Ripottele mukaan sydämen muotoisia kakunkoristeita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
