Vaihtoehto janssoninkiusaukselle: Rapeareunaiset röstit saavat makua anjoviksesta
Janssonin röstit tuovat hauskaa vaihtelua ruokapöytään.
Janssonin kiusauksen ainekset voi paistaa rapeiksi rösteiksi ohukaispannulla. Kuva: Helena Saine-LaitinenJanssoninkiusauksen sijasta voi valmistaa lähes samoilla aineksilla janssonin röstejä.
Janssonin röstit
22–24 kpl
- Ainekset
- 700 g yleisperunoita (keltainen pussi)
- 1 sipuli
- 1 rs (125/80 g) anjovisfileitä
- 2 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 rkl ruohosipulia silputtuna
- ¼ tl mustapippuria
- Paistamiseen
- voita
- Lisäksi
- ranskankermaa
- etikkakurkkua ja -punajuurta silputtuna
Valmistusohje
Kuori perunat ja raasta ne karkealla terällä. Purista huolellisesti neste pois ja taputtele raastetta kuivemmaksi talouspaperilla. Kumoa perunaraaste kulhoon.
Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele anjovisfileet. Säästä vähän lientä, jota voit halutessasi lisätä röstimassaan.
Kääntele kaikki ainekset perunaraasteen joukkoon. Anna tekeytyä 10 minuuttia ennen paistamista.
Kuumenna ohukaispannu ja paista perunaseoksesta pieniä röstikakkusia voissa miedolla lämmöllä molemmin puolin, kunnes pinta on ruskea ja rapea.
Tarjoa röstit lämpiminä ranskankerman ja etikkasäilykkeiden kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
