Porkkana-kaalisalaatti
Tämän aasialaisvaikutteisen porkkana-kaalisalaatin salaisuus on suolassa ja ihanissa mausteissa: korianteria, inkivääriä, valkosipulia, chiliä, seesaminsiemeniä. Suolapähkinät täydentävät kokonaisuuden.
Kasvisnakeille on omiaan kaalisalaatti, johon valkosipuli ja chili tuovat lisäpotkua. Kuva: Jaana KankaanpääPorkkana-kaalisalaatti
8 annosta
Ainekset
- 500 g varhaiskaalia
- 1 tl suolaa
- 2 (200 g) porkkanaa
- 2 sipulia varsineen
- 2 dl paahdettuja suolapähkinöitä
- 1 ruukku korianteria
- Kastike
- 3 pientä valkosipulin kynttä
- 1 rkl inkivääriraastetta
- pieni, mieto chilipalko hienonnettuna
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl vettä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Suikaloi kaali ohueksi. Lisää joukkoon suola. Anna seistä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Valuta irronnut neste pois.
Raasta kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää porkkanaraaste kaalin joukkoon. Suikaloi sipulit ja muutama sipulinvarsi. Leikkaa puoli ruukkua korianteria hienoksi ja sekoita salaattiin.
Valmista kastike. Murskaa seesaminsiemen huhmareessa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja yhdistä salaattiin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa. Levitä pinnalle ennen tarjoilua pähkinät ja loppu korianteri.
Tarjoa grillatun kasvisnakin kanssa. Voit paloitella kypsät nakit pieniksi suupaloiksi ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
