Raviolit ja enokisienet
Kimpuissa kasvavat, ohutjalkaiset enokisienet ovat etenkin japanilaisessa keittiössä käytetty raaka-aine.
Paistetut ja maustetut enokisienet antavat pasta-annokselle makua ja rakennetta. Kuva: Sanne KatainenRaviolit ja enokisienet
2 annosta
Ainekset
- 1 pkt (250 g) ravioleja (esim. ricotta-pinaatti tai neljän juuston)
- 1 pkt (200 g) enokisieniä
- 1 tl rypsiöljyä
Kastike
- ½ dl ponzu-kastiketta (esim. Kikkoman)
- ¼ dl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
Lisäksi
- korianteria
- thaibasilikaa
Valmistusohje
Keitä raviolit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Ravioliveden kiehuessa leikkaa enokisienistä varren tyvet pois. Kuumenna pannulla öljy ja nosta sienet pannulle. Paista muutama minuutti.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää pannulle. Anna kiehahtaa.
Valuta raviolit ja annostele lautasille. Jaa päälle sienet ja kastiketta. Viimeistele korianterilla ja thaibasilikalla.
Vinkki: Varmimmin enokisieniä löytyy itämaisten elintarvikkeiden kaupoista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
