Kermainen savulohipasta valmistuu vartissa
Vartin savulohipasta valmistuu samassa ajassa kun pasta kypsyy.
Nopeaan savulohipastaan voit valita ruokakerman ja tuorejuuston oman makusi mukaan. Kuva: Sanne KatainenLämminsavustettu ja loimutettu lohi ovat suomalaisten suosimia kalatuotteita. Kiireisen arjen tuoksinassa niistä on supernopea valmistaa erilaisia pastoja ja salaatteja. Kauppojen valikoimista löytyy eri kokoisia pakkauksia, joista on helppo valita omaan kotitalouteen sopiva koko.
Koska lämminsavustettu lohi on suolaista, niin kastikkeeseen ei tarvitse lisätä suolaa, varsinkaan jos keitätä pastan suolalla maustetussa vedessä.
Vartin savulohipasta
4 annosta
- Ainekset
- noin 300 g spagettia tai muuta pastaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl voita tai rypsiöljyä
- 1 prk (2 ½ dl) maustettua ruokakermaa (esim. sitruuna & pippuri)
- 1 rs (200 g) tuorejuustoa (esim. tilli)
- noin 400 g lämminsavulohta
- ½ ruukkua tilliä
Valmistusohje
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää kerma ja tuorejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on liuennut kastikkeeseen.
Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Paloittele kala ja hienonna tilli. Lisää kalat ja tillit kastikkeeseen.
Ota desi pastan keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta. Sekoita spagetti kastikkeen joukkoon. Jos ruoka tuntuu kuivalta, niin lisää pastan keitinvettä tilkka kerrallaan, kunnes koostumus on sopivaa.
Viimeistele pasta tillillä ja tarjoa heti.
Vinkki: Voit valmistaa ruuan myös loimutetusta lohesta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
