Oopperaleipä
Häränsilmäksi paistettu muna sekä jauhelihapihvi ovat oopperaleivän vakiopäällysteet. Koristeeksi valmiin leivän päälle voi laittaa persiljatupsun.
Paistettu häränsilmä sekä jauhelihapihvi ovat oopperaleivän vakiopäällysteet. Kuva: Jaana KankaanpääOopperaleipä
4 annosta
Ainekset
- 4 viipaletta isoa moniviljapaahtoleipää
Pihvit
- 400 g paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- voita
Päälle
- 4 munaa
- suola-mustapippurisekoitusta
- 1 punasipuli
- salaattia
Tarjoiluun
- etikkapunajuuria
- maustekurkkua
Valmistusohje
Kuutioi sipuli ja sekoita jauhelihataikinaan yhdessä mausteiden kanssa. Muotoile taikinasta neljä pihviä ja paista pannulla molemmin puolin kypsäksi. Paista munat ohukaispannulla. Paista myös päälle tuleva suikaloitu punasipuli.
Pidä pihvi ja munat lämpiminä sen aikaa, kun paistat pannulla leipäviipaleet. Nosta lautaselle leipäviipale, päälle salaatinlehti, pihvi, punasipuli ja lopuksi paistettu muna. Rouhi munalle mustapippuri-suolasekoitusta.
Tarjoa lisäksi etikkapunajuuria ja maustekurkkua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
