Mansikkainen lettukakku
Mansikkasalsalla ja vaniljakermavaahdolla höystetty lettukakku on kuin kesäyön unelma.
Mansikkasalsalla ja vaniljakermavaahdolla höystetty lettukakku on kuin kesäyön unelma. Kuva: Jaana KankaanpääMansikkainen lettukakku
8–10 annosta
Ainekset
- 2 munaa
- 5 dl täysmaitoa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 50 g voita sulatettuna
Paistamiseen
- voita
Mansikkasalsa
- 2 litraa mansikoita
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 2 rkl raastettua sitruunankuorta
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
- sitruunankuorisuikaleita
Lisukkeeksi
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
Valmistusohje
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet ja anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Pilko salsaan mansikat lohkoiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna salsan maustua lettujen paistamisen ajan.
Paista taikinasta isoja lettuja. Kokoa kakuksi lusikoimalla lettujen väliin mansikkasalsaa ja lopuksi reilu keko päälle. Vatkaa kerma ja sekoita vaniljarahkan kanssa. Laita kakun päälle osa ja tarjoa loput kakun lisäkkeenä. Koristele kakku vielä sitruunankuorisuikaleilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
