Palkittu neuvoja edistää lähiruokaa
Lähiruoka on alkanut kiinnostaa entistä enemmän maito- ja lihamaakuntana tunnetun Keski-Pohjanmaan asukkaita.
Kiinnostuksesta kertoo ensimmäisen lähiruokapiirin perustaminen Toholammille, kotitalous-ja yritysneuvoja Seija Varila Maa- ja kotitalousnaisista kertoo.
Varilan työsarkaa on tällä hetkellä kertoa kuluttajille, ketkä lähiruokaa tuottavat ja mistä sitä voi hankkia.
Maakunnasta löytyy Varilan mukaan paljon pientuottajia ja useita myyntipaikkoja, jotka ovat erikoistuneet oman alueen elintarvikeyritysten tuotteisiin. Jo perinteisesti Keski-Pohjanmaalla on suosittu oman maakunnan maitoa, leipää ja lihaa.
Perholainen Seija Varila sai keskiviikkona Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahaston tunnustuspalkinnon suomalaisen ruokakulttuurin vaalimisesta.
Tunnustuspalkinnon sai myös MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi. Palkinnot jakoi opetusneuvos, keittiömestari Jaakko Kolmonen Maailman kotitalouspäivän seminaarissa Helsingissä.
TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
