kahvipöytään Minna Canthin maustekakku
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl kuohukermaa
2 dl tummaa siirappia
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl soodaa
50 g voita sulatettuna
Pinnalle tomusokeria
Vaahdota sokeri ja munat. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdot keskenään.
Lisää siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä lopuksi jäähtynyt voisula.
Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (2-2,5 l).
Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä 30 minuuttia 175 asteessa. Laske lämpö ja paista vielä 30 min 150 asteessa, kunnes kakku on kypsä.
Siivilöi jäähtyneelle kakulle tomusokeria.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
