Motiva kysyy, millaisia ovat vastuulliset elintarvikehankinnat
Valtioneuvosto vaatii julkisilta hankinnoilta hyviä viljely- ja tuotantomenetelmiä. Nyt kerätään pohjaa kriteerien määrittelyyn.
Oulun serviisin ylläpitämän Hiirosenkodin keittiön padassa kypsymässä purjoperunasosekeittoa. Taustalla Antti Kylmänen pakkaa omenakiisseliä. Oulun ruokahankinnoissa kotimaisuusaste on korkea. Kuva: Pekka FaliMotiva kerää netissä julkaisemallaan kyselylomakkeella näkemyksiä siitä, millaisia olisivat kriteerit vastuullisille elintarvikehankinnoille.
Motiva sai maa- ja metsätalousministeriöltä tehtäväkseen kehittää toimivat kriteerit, joita julkinen sektori pystyy hyödyntämään hankinnoissaan ja joihin elintarvikesektori kykenee kilpailutuksissa vastaamaan.
Kommentoinnin takaraja on 24.2.
Motiva koostaa kommenteista tämän jälkeen pohjia vastuullisten hankintakriteerien jatkokehitykseen.
Motivan käynnistämä kysely perustuu valtioneuvoston viime kesäkuussa julkaisemaan periaatepäätökseen, jonka mukaan julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa pitää tavoitella "korkeaa laatua ja kokonaistaloudellista kestävyyttä".
Nämä vaatimukset täyttyisivät, kun elintarvikkeiden tuotannossa noudatetaan hyviä viljely- ja tuotantomenetelmiä sekä edistetään eläinten hyvinvointia, elintarviketurvallisuutta ja sosiaalista vastuullisuutta
Periaatepäätöksessä esitettiin käytännön hankintaohjeistuksen laadintaa.
Linkki kyselyyn: kyselylomake
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
