”Viljelkää enemmän ruista”
Kasvavan leipätuonnin lisäksi kotimaisen rukiin puute harmittaa leipomoyrittäjiä.
Avainlippu-tunnuksia ei leiville heru, koska vuosittain osa rukiista tulee Puolasta tai muualta ulkomailta.
”Vehnä meillä on kaikki kotimaista. Haluaisimme ehdottomasti käyttää myös kotimaista ruista eli siinä olisi viesti viljelijöille: Viljelkää enemmän ruista! Viime vuonna käyttämästämme yli miljoonasta ruiskilosta kaksikolmasosaa oli ulkomaista”, Timo Väänänen kertoo.
Pielispakarissa viesti on sama. Siellä Erkki Timonen arvioi, että 80 prosenttia heidän raaka-aineistaan on kotimaista alkuperää.
Maito tulee Valiolta, lähialueelta saadaan lantut kukkoihin ja muikut Pielisestä sekä kananmunat paikallisesta kanalasta.
”Meillä on kovat laatukriteerit kaikille tavarantoimittajille myös. Menestyksen tärkeänä tekijänä on kuitenkin sitoutunut ja motivoitunut henkilökunta”, Timonen kiittää väkeään.
LIISA YLI-KETOLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
