Raakamaidon myynti ei ehkä vaadikaanlaitoshyväksyntää
Kuluttajille myytävän raakamaidon myyntitiloilta ei ehkä sittenkään tulla vaatimaan laitoshyväksyntää, vaikka myyntiä olisi yli 2 500 kiloa vuodessa.
Myyntitilat voitaisiin katsoa myymälätyyppisiksi elintarvikehuoneistoiksi, kertoo elintarviketurvallisuusjohtaja Veli-Mikko Niemi maa- ja metsätalousministeriöstä.
Vielä ei kuitenkaan ole varsinaista esitystä siitä, miten raakamaidon myyntiä koskevat säännökset muuttuvat.
Ennen kesälomakautta aiheesta ehdittiin Niemen mukaan käydä pari neuvottelukierrosta, joissa asiaa hahmoteltiin Eviran tekemän raakamaitoselvityksen luonnosversion pohjalta.
Niissä todettiin tarpeellisiksi karjan terveydentilan seuranta, myyntitilan erottaminen selvästi maitohuoneesta sekä kuluttajien tiedottaminen raakamaidon riskeistä, Niemi sanoo.
Hänen mukaansa keskusteluihin osallistuneet raakamaitoa myyvät tuottajat pitivät muutossuunnitelmia oikean suuntaisina.
Lausuntokierrokselle esitys tulee todennäköisesti syyskuussa.
TERHI TORIKKA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
