Paikalliset pientuottajat muonittivat liittokokousvieraat
SAVONLINNA (MT)
Ravintola Wanhan Kasinon pöydät notkuivat kokouspäivinä mitä herkullisimmista kotiruuista. Kokousvieraiden vatsat täytettiin muun muassa karitsanlihapadalla, erilaisilla kalaherkuilla, maan antimilla ja perinteisillä lörtsyillä.
”Lähiruokatarjonta on voimissaan Savonlinnan seudulla. 20 kilometrin säteellä löytyy runsaasti pientuottajia, esimerkiksi villisikafarmi ja juustotila. Käyn joka aamu torilla aamukahveilla ja tuon tullessani vastakerätyt tillit, persiljat ja marjat”, kertoo Wanhan Kasinon markkinointipäällikkö Mikko Nurmela.
Ravintola täyttyy etenkin turistikaudella asiakkaista, jotka ovat kiinnostuneita ruuan alkuperästä.
”Valttinamme on paikallinen tuore järvikala, jota saamme kalajalostamosta päivittäin”, toteaa keittiömestari Janne Halme.
Ravintolahenkilökunta odottaa innolla ensi viikolla käynnistyviä Oopperajuhlia, jonne odotetaan saapuvaksi 78 000 kävijää. Vipinää tuovat myös kesäasukkaat.
Liittokokousvieraat viettivät torstaina iltajuhlaa Olavinlinnassa. Fazerin ravintolahenkilökunta uurasti pöytien parissa iltapäivästä lähtien. Haastetta toivat erilliset ruokailutilat, sillä reilun viidensadan hengen joukko jaoteltiin linnan eri osiin. Juhlassa tarjottiin muun muassa erilaisia salaatteja ja kaloja, lammasta ja häränfileetä. Makuelämyksistä vastasi Fazerin keittiöpäällikkö Jan-Ola Östermann.
”Illan ruokalista kuvastaa hyvin paikallisten maataloustuottajien antimia. Muikkukukot ovat paikallista käsityötä ja lähivesistä pyydetyt savusärjet paikallinen herkku.”
Östermannin mukaan paikallisen kalan kysyntä on kovempi kuin järvestä nouseva saalis.
”Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon pientuottajien elintarvikkeita. Vihannespuoli on vielä melko heikkoa, mutta satokauden kunnolla käynnistyessä läheltä saa runsaasti tuotteita.”
TANJA KORPELA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
