Puikulasta maalaisranskalaisia
Pohjolan Peruna Oy:n ja Pohjois-Pohjanmaan elykeskuksen maaseuturahaston osittain rahoittama Parasta Perunasta -projekti on poikinut uusia tuotteita perunavalikoimiin.
Ensimmäisenä uutena tuotteena on syntynyt Puikula maalaisranskanperuna, jonka Pohjolan Peruna on valmistanut yhteistyössä Lapland Hotels -ketjun kanssa.
Ravintoloiden käyttöön tulevassa maalaisranskanperunassa korostuvat Puikula-lajikkeen herkullinen maku ja ainutlaatuinen rakenne.
Elokuussa päättynyt kaksivaiheinen projekti koettiin hyvin mieluisaksi ja sen tuomat mahdollisuudet herättivät paljon kiinnostusta, kertoo tuotekehityskokki Jari-Matti Kaivosoja, joka palkattiin Pohjolan Perunaan projektin myötä.
Kehitysvaiheessa on vielä useita tuotteita, ja niitä saadaan markkinoille lähitulevaisuudessa.
Nopeasti muuttuvat ruokatrendit vaativat aiempaa enemmän tuotekehitykseltä.
Pohjolan Perunan toimitusjohtajan Paavo Liestalon mukaan asiakkaiden kuunteleminen on erittäin tärkeää. Hänen mukaansa asiakkaat myös inspiroituvat tuotteesta ihan eri tavalla, kun pääsevät mukaan tuotekehitystyöhön.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
