Leipomot kilpailevat tuontileivän kanssa
Taantuma ei ole oletuksista huolimatta lisännyt leivän ostamista. Tuonti on lisääntynyt nopeasti paistopisteiden myötä.Leipomoala elää parhaillaan murrosvaihetta, sanoo nurmeslaisen Porokylän leipomon toimitusjohtaja Timo Väänänen .
Pienten leipomoiden on vaikea kilpailla keskieurooppalaisten jättilinjastojen kanssa.
”Onneksi kaupalla on halu saada paistopisteisiinkin kotimainen versio tarjolle. Jokainen ulkomainen syöty leipä on pois kotimaisesta tekemisestä”, hän muistuttaa.
Nurmeslaisella Pielispakarilla tehdään vielä käsin rypytettyjä piirakoita, mutta suurin osa on kuitenkin koneella muotoiltuja.
”Vatruskoita ei tule Saksasta. Näköpiirissä ei ole, että ulkomaalainen karjalanpiirakka valtaisi maata laajemmin”, Pielispakarin toimitusjohtaja Erkki Timonen sanoo.
Hän toivoo kuluttajien miettivän, valitseeko kotimaisen vai ulkomaisen tuotteen.
”Ostopäätöstä tehdessään voi miettiä, haluaako työllistää suomalaista leipomoalaa ja ylläpitää kotimaista ruokaperinnettä.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

