Vihreä tee täydentää
Sencha on japanilainen vihreä teelaatu, jota ei ole jauhettu. Sen väri on kauniin kellanvihreä ja maku miellyttävä.
Senchaa haudutetaan
pienessä teekannussa ja tee tarjotaan teekupeista.
Vihreän teen hauduttamiseen käytettävä vesi on
70–80-asteista.
Parhaiten tuoksu ja maku
tulevat esille, kun tee ei ole liian kuumaa.
Teehen ei lisätä maitoa tai
sokeria vaan se juodaan
sellaisenaan.
Sushin kanssa tarjotaan yleensä senchaa, sillä se sopii erinomaisesti raa’an kalan
seuraksi.
Vihreällä teellä on todettu olevan terveyttä edistäviä
vaikutuksia. Terveys-
vaikutukset johtuvat muun
muassa siitä, että siinä on
paljon antioksidantteja.
Japanissa juodaan vihreää teetä, joka haudutetaan
pienessä kannussa ja nautitaan teekupeista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
