Makuja ja muotoilua ruokamessuilla
Kauhajoen ruokamessut keskittyy elo–syyskuun vaihteessa lähiruuan, käsityön ja muotoilun ympärille. Tällä kertaa maistellaan kotimaan lisäksi myös naapurimaiden pientuottajien herkkuja.
Suomea, Ruotsia ja Norjaa yhdistävä Keskipohjolan kulttuuripäivät on varannut messuilta oman osastonsa. Kulttuuritapahtuma järjestetään vuoroin eri maissa. Tällä kertaa tapahtumapaikka on Kauhajoki samaan aikaan ruokamessujen kanssa.
Keskipohjolaan kuuluu seitsemän maakuntaa. Suomesta mukana ovat Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa.
Messuille on tulossa kaikkiaan noin 140 näytteilleasettajaa, messupäällikkö Riitta Alapiha kertoo. Noin puolet joukosta edustaa elintarvikealaa. Muut näytteilleasettajat esittelevät muun muassa käsityötä, palveluja ja laitteita.
Messujen yhteydessä järjestetään seminaari teemalla lähiruoka ja pohjoismaisuus. Kiinnostavan puheenvuoron käyttää ruotsalainen ruokalähettiläs Kerstin Kåren, joka kertoo lähiruuan uusista markkinointikanavista.
Seminaari on tarkoitettu kaikille ruuan ystäville.
TARJA HALLA
Kauhajoen ruokamessut 30.8.–1.9. www.kauhajoki.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
