Joensuun gouda kelpaa Japaniin
Valion Joensuun tehtaalla valmistettavalle gouda-juustolle on avautunut vientimarkkina Japanista. Seuraavan puolen vuoden aikana goudaa viedään peräti miljoona kiloa.Joensuulaiselle gouda-juustolle on avautunut kauppatie Japaniin, kertoo sanomalehti Karjalainen.
Puolessa vuodessa viedään miljoona kiloa, mikä on suurempi vientimäärä kuin juustoja vietiin venäjälle ennen pakotteita.
Tehtaanjohtaja Petri Liukka iloitsee maakuntalehdessä myös siitä, että keväällä uusittu Viola-tuorejuustojen tuotantolaitteisto on osoittautunut hyväksi investoinniksi.
"Olemme ylittäneet ensimmäisten kuukausien aikana kaikki tavoitteemme", Liukka sanoi tuorejuustojen myynnistä.
Uusien Viola-makujen lisäksi on tullut uusia, entistä pienempiä pakkauskokoja tarjolle. Suosituimpia ovat olleet makeat juustot.
Kevytjuustojen osuus on tuorejuustoista noin puolet.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
