Viikon kilpailu Reseptejä Kymen-laakson pitopöytään
Kymenlaakson Kulttuurivuosi 2012 -hanke järjestää yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa Kymenlaakson Pitopöytä -reseptikilpailun.
Kesäkuun loppuun asti jatkuvassa kisassa on tavoitteena löytää pitopöytään sopivia nykyaikaisia reseptejä. Ne voivat nojata kymenlaaksolaiseen ruokaperinteeseen, ja niitä on voitava valmistaa kerrallaan noin 10 hengelle.
Reseptissä tulee hyödyntää ainakin yhtä kymenlaaksolaisen alkutuottajan tai jatkojalostajan tuotetta.
”Reseptissä voidaan vaikka käyttää jonkin tietyn tilan kananmunia. Pääasia on saada ihmiset pohtimaan, mitä kaikkea omasta maakunnasta on saatavilla”, Lähiruuan ystävät -yhdistyksen puheenjohtaja Maria Tigerstedt sanoo.
Reseptit kilpailevat kolmessa eri sarjassa: alkuruuissa, pääruuissa ja jälkiruuissa. Voittajat julkistetaan syyskuussa pidettävillä Lähiruokamessuilla, joilla myös yleisö pääsee valitsemaan suosikkireseptinsä.
Kilpailun ohella kerätään maakunnan reseptejä ja ruokatarinoita Kymenlaakson museon arkistoon.
TERHI TORIKKA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
