Kekrinä juhlitaan sadonkorjuuta
Kekri on muinaisessa ajankierrossa ollut vuoden vaihtumisen ja sadonkorjuun juhla. Vanha kansa vietti kekriä loka-marraskuun vaihteessa.
Kekrin aika koitti, kun karja oli tuotu sisätiloihin, syysteurastukset tehty, jyvät saatu laariin ja juurekset kuoppaan.
Talonpoikaiskulttuurisäätiö on päättänyt palauttaa kekrin vieton suomalaiseen ruokapöytään ja syksyyn. Modernia kekriä vietetään sadonkorjuujuhlana, jossa tarjoillaan ekologisesti viljeltyä lähiruokaa, leikitään seuraleikkejä ja visaillaan. Kekri on irtiotto arjesta.
Talonpoikaiskulttuurisäätiö suosittaa kekriä vietettäväksi mikkelinpäivän ja pyhäinpäivän välisenä aikana.
Tietoa kekristä ja tämän vuoden kekritapahtumista löytyy www.kekri.fi -sivustolta.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
