Karhut heräsivät,lähiruoka maistui
Ammattikorkeakoulu Haaga-Helian keittiömestariopiskelijat olivat tänä vuonna mukana uudistamassa Ähtärin eläinpuiston Karhujen herääminen -tapahtumaa.
Ähtäriin rakennettiin Karhujen Kevätmarkkinat, jonne eteläpohjalaiset lähituottajat ja käsityöläiset saapuivat esittelemään ja myymään tuotteitaan.
Tarjolla oli kuhaa, viljatuotteita, eteläpohjalaista makkaraa, juureksia ja mehuja. Torilla oli mahdollista myös nauttia opiskelijoiden valmistamaa lihakeittoa lähiseudun raaka-aineista.
Opiskelijat ovat vastanneet täysin kokonaisuuden järjestämisestä. Markkinointibudjetti tuli eläinpuistolta, mutta muuten opiskelijat saivat vapaat kädet.
”Järjestelyt aloitettiin tammikuussa kahdeksan opiskelijan voimin”, opiskelijoiden projektipäällikkö Ida Abendstein kertoo.
Työtunteja ei ole laskettu, mutta niitä on Abendsteinin mukaan tehty riittävästi. ”Parasta on päästä tekemään asioita oikeasti, eikä kirjoittaa pelkästään raportteja.”
Tapahtuman uudistamisella tavoitellaan myönteistä ja ympäristöä kunnioittavaa mielikuvaa eläinpuistosta ja lisää yhteisöllisyyttä alueen kuluttajien ja tuottajien välille.
Opiskelijoiden projekti on osa laajempaa Haaga-Helian ja Ähtärin yhteistyötä, jossa kehitetään Ähtärin brändiä.
”Yhteistyö on saanut alkunsa matkamessuilta”, Haaga-Helian lehtori Risto Karmavuo kertoo.
Maaseudun tapahtumat ja matkailu ovat Karmavuon mukaan erinomainen tapa laajentaa yhteistyötä koko maahan.
JUKKA LEHTINEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
