Marjapäivän pikaruoka Kantarellit talteen
Mustikkametsään lähtiessä kannattaa sujauttaa taskuun tyhjä muovipussi. Metsässä voi yllättäen törmätä pieniin kantarelleihin.
Sateen myötä niitä nousee aivan uusissakin paikoissa.
Jo muutamasta sienestä ja kypsästä perunasta syntyy pikaruoka.
2 annosta
pari kourallista kantarelleja
5–6 kypsää perunaa
1 punasipuli varsineen
2 rkl voita
4–5 oksaa tuoretta timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
salaattijuustokuutioita
vihreää salaattia
Puhdista sienet ja revi käsin kuumalle pannulle. Hauduta, kunnes neste on haihtunut.
Lisää voi sekä hienonnettu sipuli (lisää varret myöhemmin) ja lohkotut perunat. Kääntele lastalla ja ruskista.
Lisää timjamin oksat sekä sipulinlaukka ohuina renkaina. Ripottele suola.
Kuumenna ja kääntele varovasti, jotta ruoka ei tartu pannun pohjaan.
Tarjoa lisäksi salaattijuustokuutioita, vihreää salaattia, leikkeleitä ja ruisleipää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
