”Ei katsota silmiin ja käsi on kuollut kala”
Työelämäoppiaine ei tekisi nuorille pahaa, arvioitiin McDonald’sin työpajassa. Hampurilaisravintolasta saatu työkokemus kertoo halusta tehdä töitä.Kouluihin tarvitaan työelämäoppiaine, jossa opitaan perusvalmiuksia.
Toive nousi esiin McDonald’sin torstaina Helsingissä järjestämässä työpajassa.
Eka työpaikka – tekoja nuorten työllistymisen puolesta -työpaja etsi keinoja nuorten työllistymisen helpottamiseksi.
Suomessa hampurilaisketjut ovat usein ensimmäisiä työpaikkoja nuorille.
McDonald’sin kokemuksia nuorista työntekijästä ovat hyviä.
”Nuorilla on ennakkoluuloton asenne työhön, ja he ovat nopeita omaksumaan uusia asioita”, sanoo McDonald’sin henkilöstö- ja koulutusjohtaja Maarit Latvala tiedotteessa.
Apua työnhakuun
McDonald’sin teettämän tutkimuksen mukaan ravintolatyö opettaa hyödyllisiä taitoja.
Tutkimukseen haastateltiin 25 henkilöstöjohtajaa ja 15 hampurilaisravintolan entistä työntekijää.
He näkevät itsensä tavallista pätevämpinä palveluammattilaisina. Asiakaspalvelutaito on myös valtti myöhemmässä työnhaussa.
Ravintolassa opitaan lisäksi työelämän sääntöjä.
Ne ovat henkilöstöjohtajien mukaan joiltain nuorilta työnhakijoilta hakusessa.
Puutteita löytyy niin oma-aloitteisuudessa ja työmoraalissa kuin itsensä markkinoimisessa työnantajalle.
”Ei katsota silmiin ja käsi on kuollut kala”, kuvasi eräs henkilöstöjohtaja.
Hektisyys opettaa
Hampurilaisravintolatyöstä saatuja monipuolisia valmiuksia henkilöstöjohtajat arvostavat.
”Työhönottajat pitivät McDonald’s-työkokemusta nuorella työntekijällä varsin myönteisenä asiana, joka kertoo nuoren aktiivisuudesta, yhteistyökyvystä ja halusta tehdä töitä. McDonald’sin työkokemuksen omaava nähdään tavallista monipuolisempana ja harjaantuneempana asiakaspalvelijana”, kertoo Ryhänen tutkimuksesta.
Lisäksi ravintolassa harjaannutaan muun muassa kovaan, hektiseen työhön ja ketjuajatteluun.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

