KESÄRUOKAA KANTARELLISTA Lämmin sieni-punajuurisalaatti
4–5 annosta
8 pienehköä punajuurta
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1 rkl hunajaa
5 dl kantarelleja
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
3–4 oksaa tuoretta timjamia
Kastike
3 dl turkkilaista jugurttia
1/4 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl ruohosipulisilppua
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria tai hunajaa
Koristeeksi
salaatinlehtiä
timjamia
Kuori punajuuret ja vedä perunankuoriveitsellä viipaleiksi. Leikkaa kuorittu sipuli renkaiksi. Hienonna valkosipuli. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Kypsennä kasviksia välillä kääntäen noin 5 minuuttia. Käytä mietoa lämpöä. Mausta hunajalla, suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla. Kääntele pannulla hetki, jotta kasvikset maustuvat tasaisesti.
Puhdista kantarellit ja revi isommat pieniksi paloiksi, Kuumenna sinet toisella pannulla tai kattilassa, kunnes kosteus on haihtunut. Mausta pippurilla ja suolalla.
Mausta jugurtti ja anna makujen tasaantua hetki. Kokoa lämpimistä kasviksista ja kantarelleista annokset lämpimille lautasille. Koristele salaatinlehdillä ja tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäksi kastiketta ja ruisleipää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
